Verlenging rentevast periode

Indien u een lopende hypotheek heeft, zal de geldverstrekker een maand of twee voordat de rentevast periode afloopt u normaal gesproken een verlengingsvoorstel sturen. In dit voorstel doet de geldverstrekker u een rentevoorstel voor een nieuwe rentevast periode. Er zijn twee soorten verlengingen:
  1. U krijgt bij verlenging dezelfde rentetarieven die aan nieuwe klanten worden aangeboden. Hierbij is dus sprake van één rentelijst.
     
  2. U krijgt bij verlenging een hoger rentetarief aangeboden dan aan nieuwe klanten wordt aangeboden! De geldverstrekker werkt namelijk met twee rentelijsten en maakt onderscheid in verlengingstarieven voor bestaande klanten en offertetarieven (venstertarieven) voor nieuwe klanten.

    Bij de keuze van een geldverstrekker doet u er verstandig aan hier goed op te letten, vooral als u kiest voor een korte rentevast periode.
Op het moment dat uw rentevast periode afloopt, is het dus een prima moment om het aanbod van uw geldverstrekker te vergelijken met de andere mogelijkheden in de markt. U hoeft op dat moment immers in de meeste gevallen geen boeterente te betalen, dus wellicht zijn er bij het oversluiten van uw hypotheek voordelen te behalen.

Bent u geïnteresseerd in uw mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.